Flora, de eerste 100% digitale en goedkoop huurdersverzekering in België | Brandverzekering-simulatie.be

Ethias lanceert "Flora", de eerste 100% digitale huurdersverzekering in België !

Flora verzekering

Een nieuwe huurderverzekering voor de nieuwe generatie, tegen een voordelige prijs

Deze 100% digitale brandverzekering richt zich op iedereen die alle aspecten van zijn leven via zijn smartphone wil regelen, waar en wanneer hij dat verkiest. De enige communicatiekanalen zijn de website, de sociale netwerken en de mobile applicatie.

Vandaag verwachten de gebruikers eenvoudige en snelle diensten, die eenvoudig te gebruiken zijn. Het is geen verrassing dat Ethias, een pionier van de digitalisering van verzekeringen, aan de basis ligt van dit initiatief.

Flora, de huurdersverzekering in 1,2,3…

Met de huurdersverzekering van Flora kan uw woning in minder dan twee minuten verzekeren, met de zekerheid dat ze goed gedekt is. Flora dekt u namelijk tegen onopzettelijke schade, die u veroorzaakt aan het gehuurde pand, maar eveneens aan uw persoonlijke spullen. Geen praatjes, geen loze beloften, een huurdersverzekering bij Flora (BA huurdersverzekering) afsluiten gaat even snel en eenvoudig als een pizza bestellen.

Een brandverzekering voor huurders die met de tijd mee is

Alle interactie verloopt via de “chat" van de applicatie, die superhandig is als u een vraag hebt over uw contract, de staat van een schadevergoedingsaanvraag of voor de aangifte van een schadegeval. Gedaan dus met alle paperassen, want vanaf de aanvraag tot de aangifte van een schadegeval verloopt alles via de app.

équipe de Flora

De 7 pijlers waarop het engagement van Flora (by Ethias) steunt

 1. Flora is snel een eenvoudig. Flora maakt het afsluiten van een huurdersverzekering even eenvoudig als het bestellen van een gerecht bij Deliveroo. Geen paperassen, alles verloopt 100% digitaal: online en via de app.
 2. Flora is transparant: men verschuilt zich niet achter kleine lettertjes en ingewikkelde technische termen. Alles blijft eenvoudig en is toegankelijk via de Flora app: de dekkingen, het contract,… U kan uw schadevergoedingsaanvragen ook opvolgen zoals de levering van een pakje van Amazon.
 3. Flora verbindt zich ertoe het maximum te doen om elke schadegevoel en de daaruit vloeiende schadevergoeding zo snel mogelijk te behandelen en binnen de week af te sluiten.
 4. Bij Flora komt u op de eerste plaats. Steeds staat de service aan de klant voorop. Dankzij de app en de chatbot krijgt elke vraag een onmiddellijk antwoord. En dankzij uw feedback kan u bijdragen tot de permanente ontwikkeling en verbetering van de mobiele applicatie.
 5. Flora is eerlijk. Men wil niet per se de goedkoopste zijn, maar gewoon de beste dienstverlening verschaffen door gebruik te maken van moderne technologie tegen een zeer correcte prijs, door vooral op de uitgaven te letten.
 6. Flora houdt van synergieën. Flora bouwt een stevig ecosysteem door middel van verschillende samenwerkingen die Flora toelaten zich sneller en efficiënter te ontwikkelen. Iets waar uiteindelijk alle klanten van zullen profiteren.
 7. Flora is ervaren, zelfstandig en een beetje koppig. Ervaren omdat het de kans heeft te profiteren van de ervaring en de know-how van Ethias, wat meteen vertrouwen geeft gezien de reputatie van deze maatschappij die de voorbije 100 jaar al heel wat bekroningen kreeg in België. Kortom, Flora is als het ware het “rebelse kind” van Ethias, waar u echter zeker in goede handen bent.

Wat is in de Flora huurdersverzekering inbegrepen ?

Aansprakelijkheidsverzekering :

Onopzettelijke schade aan je woning en de mogelijke gevolgschade aan de woningen errond.

Inboedelverzekering :

Onopzettelijke schade aan je spullen, de spullen van je gasten en zelfs aan je huisdieren.

In welke gevallen bent u verzekerd ?

Brand :

Schade, niet enkel door brand, maar ook door verbranding zonder vlam, rook, roet of als gevolg van een ontploffing.

Storm en hagel :

Schade door een storm, hagel of door de druk of de verplaatsing van een compacte hoeveelheid sneeuw of ijs.

Glasbreuk :

Een breuk of barst in vensters, spiegels, sanitaire voorzieningen, glazen wanden, glazen deuren, kookplaten, glasmeubilair, aquaria, serres en tv- en computerschermen die bestemd zijn om in de gehuurde woning vast te blijven zitten.

Stookolie :

Schade door het overlopen of wegvloeien van stookolie uit de verwarmingsinstallatie of uit de tank van de gehuurde of een naburige woning.

Aanslagen :

Schade veroorzaakt door oproer, volksopstanden, terreurdaden of sabotage; en schade door de maatregelen van de overheid om goederen tijdens deze gebeurtenissen te beveiligen en te beschermen.

Waterschade :

Schade ten gevolge van het wegstromen, overstromen, infiltreren of opstuwen van water uit een waterinstallatie en schade door huiszwam.

Natuurrampen :

Schade door een aardbeving, een overstroming, een aardverzakking of -verschuiving of het overlopen of terugvloeien van de openbare riolering.

Elektriciteit :

Schade door een elektrisch probleem of door blikseminslag.

Collectieve werknemersprotesten :

Schade door collectieve werknemersprotesten zoals stakingen, demonstraties, bijeenkomsten; of de schade door maatregelen die door de autoriteiten worden genomen voor de veiligheid en bescherming van bezittingen tijdens deze gebeurtenissen.

Wat zijn de aanvullende dekkingen van Flora ?

Schade aan andere personen en hun bezittingen :

Schade aan andere personen dan je verhuurder en jezelf :

 • door je inboedel (voorbeeld: je bloempot valt bij de buur en beschadigt een van zijn bezittingen)
 • een deel van de gehuurde woning of de aangrenzende grond en voetpaden (voorbeeld: iemand raakt gewond omdat jij de sneeuw op je stoep niet geruimd hebt)

Schade aan je bezittingen door een schadegeval bij je buur :

Flora vergoedt de schade aan je bezittingen veroorzaakt door :

 • hulpverlening of iedere vorm van blussen, beschermen of redden
 • afbraak of vernietiging op bevel om verergering van het schadegeval te voorkomen
 • instorting die het rechtstreekse gevolg is van het schadegeval
 • gisting of zelfontbranding, gevolgd door brand of ontploffing

Schade door kleine aanpassingswerken :

Ongevalsschade aan je woning of aan woningen errond door kleine aanpassingswerken aan het interieur door jou of door een gezinslid.

Opzeggingsvergoeding bij de beëindiging van het huurcontract :

Betaling van de opzegvergoeding als je het huurcontract vroegtijdig opzegt. Als je jouw huurcontract voor de afloop ervan moet verbreken, betaalt Flora je het bedrag dat je aan je verhuurder moet betalen terug, als de reden voor de verbreking hieronder vermeld staat :

 • overlijden van een van de twee echtgenoten vóór de leeftijd van 75 jaar
 • echtscheiding of beëindiging van een wettelijk samenlevingscontract
 • licenciement d'un contrat CDI ou faillite d'un des 2 conjoints

Uiteraard kan u uw bescherming nog verbeteren door een van deze opties af te sluiten

Diefstal en vandalisme :

Flora komt tussen bij vandalisme, diefstal of poging tot diefstal, als u deze optie afsloot.

De Flora huurdersverzekering is een brandverzekering van Ethias. Elk jaar wordt het contract automatisch stilzwijgend verlengd op zijn verjaardatum voor opeenvolgende periodes van een jaar, behalve als een van de partijen ten minste 3 maanden voor de verjaardatum het contract opzegt.

Flora Insurance, handelsmerk van Ethias NV – Rue des Croisiers 24, 4000 Luik – www.flora.insure – info@flora.insure Verzekeringsmaatschappij erkend onder n°0196 (KB van 3 en 4 juli 1979, MB van 14 juli 1979) - RPM Liège TVA BE 0404.484.654 – Belfius Bankrekening : BE35 0689 3705 9837 BIC : GKCCBEBB

Over Flora verzekering

Flora is een eenvoudige, snelle en transparante digitale verzekering voor iedereen die goed verzekerd wil zijn zonder zich te moeten verplaatsen of een hele papierberg te moeten beheren. Daarom maakt Flora gebruik van een intelligente en gebruiksvriendelijke smartphone-app die in België werd ontwikkeld. Meer info: flora.insure/nl/