KBC : prijs brandverzekering huurder van appartement | Brandverzekering-simulatie.be

Brandverzekering huurder van een appartement:
KBCAl verzekerd
vanaf 7,63 €/maand
bij KBC

Kbc brandverzekering
 • Bereken in 4 stappen je premie
 • KBC Home Repair
 • Sluit je brandverzekering meteen online af
 • Vandaag afsluiten = morgen verzekerd
 • Optie: juridische hulp bij conflicten met de verhuurder
 • Schade geef je aan met KBC-app of bij een verzekeringsagent

In 4 stappen online
bij KbcBij Kbc
doet u alles
online!

Online bereken Bereken Offerte Offerte Online afsluiten Afsluiten Online betalen Betalen
Bancontact Visa MasterCard

Bij KBC de prijs van de brandverzekering huurder hangt vooral af van de oppervlakte (prijzen 2023)

Prijs 2023 van de brandverzekering huurder bij KBC voor een appartement van minder dan 40 tot 135m² in België
Appartement
oppervlake
Verzekering Huurder Verzekering Inhoud Brandverzekering huurder
+ meubels (inboedel)
Optie diefstal Optie Rechtsbijstand
van 40 tot 49m² 59,04 €/jaar 4,92 €/maand 32,52 €/jaar 2,71 €/maand 91,56 €/jaar 7,63 €/maand 1,69 €/maand 1,67 €/maand
van 50 tot 59m² 73,92 €/jaar 6,16 €/maand 41,04 €/jaar 3,42 €/maand 114,96 €/jaar 9,58 €/maand 2,11 €/maand 1,67 €/maand
van 60 tot 69m² 78,72 €/jaar 6,56 €/maand 43,32 €/jaar 3,61 €/maand 122,04 €/jaar 10,17 €/maand 2,25 €/maand 1,67 €/maand
van 70 tot 79m² 92,28 €/jaar 7,69 €/maand 51,00 €/jaar 4,25 €/maand 143,28 €/jaar 11,94 €/maand 2,63 €/maand 1,67 €/maand
van 80 tot 89m² 101,16 €/jaar 8,43 €/maand 55,92 €/jaar 4,66 €/maand 157,08 €/jaar 13,09 €/maand 2,89 €/maand 1,67 €/maand
van 90 tot 99m² 109,20 €/jaar 9,10 €/maand 60,48 €/jaar 5,04 €/maand 169,68 €/jaar 14,14 €/maand 3,11 €/maand 1,67 €/maand
van 100 tot 109m² 119,40 €/jaar 9,95 €/maand 66,00 €/jaar 5,50 €/maand 185,40 €/jaar 15,45 €/maand 3,40 €/maand 1,67 €/maand
van 110 tot 119m² 130,56 €/jaar 10,88 €/maand 72,24 €/jaar 6,02 €/maand 202,80 €/jaar 16,90 €/maand 3,74 €/maand 1,67 €/maand
van 120 tot 134m² 163,80 €/jaar 13,65 €/maand 90,24 €/jaar 7,52 €/maand 254,04 €/jaar 21,17 €/maand 4,67 €/maand 1,67 €/maand

De KBC-Woningpolis voor de huurder kan een of meer van de volgende verzekeringen bevatten: verzekering huurder, verzekering inhoud woning, verzekering inhoud woning tegen diefstal, verzekering rechtsbijdstand huurder. Premies brandverzekering voor huurder, berekend op 16/08/2023.

Sterke en zwakke punten

PLUS +

 • Snelle berekening van uw brandverzekering
 • Vrije keuze van garanties
 • Herstel in natura met KBC Home Repair
 • Online afsluiting en betaling
 • Eenvoudig: basispremie berekend o.b.v. van oppervlakte
 • Je hoeft geen klant te zijn

MIN -

Over Kbc

...

Brandverzekering voor huurder van KBC : waarborgen en opties

Waarom een KBC brandverzekering nemen als huurder ?

Je bent namelijk verplicht om de woning die je huurt in zijn oorpronkelijke staat aan de eigenaar terug te geven. De financiële gevolgen van een schadegeval kun je opvangen door je aansprakelijkheid als huurder te verzekeren. Je eigen spullen (meubels, kleding,computer,...) tegen schade verzekeren, is eveneens verstandig.

Als huurder is het uiteraard wel raadzaam om je huurdersaansprakelijkheid en je inboedel te verzekeren zodat je bij schade niet zelf voor de kosten moet opdraaien. De wet schrijft voor dat de verzekeraar een minimumaantal gevaren moet dekken: brand, storm, hagel en natuurrampen. Afhankelijk van uw behoeften kunt u uw verzekering aanvullen met tal van garanties en opties.

De KBC-Woningpolis voor de huurder kan een of meer van de volgende verzekeringen bevatten: verzekering huurder, verzekering inhoud woning, verzekering inhoud woning tegen diefstal, verzekering bodemsanering (zaakschadeverzekerignen), verzekering rechtsbijstand huurder (rechtsbijstandverzekering). verzekering rechtsbijstand huurder. Deze verzekeringen zijn bestemd voor huurders van een particuliere woning. In de woning wordt geen commerciële activiteit of een vrij beroep uitgeoefend.

Om een offerte van de KBC-Woningpolis voor de huurder kun je terecht online

 • Bereken in 3 stappen je premie
 • Sluit je verzekering meteen af, helemaal online
 • Je brandverzekering kan al de dag nadien starten

Eens deze gegevens werden geregistreerd kan de maatschappij u de juiste prijs aanbieden. Vervolgens kan u het contract eenvoudig online afsluiten, en de volgende dag bent u al verzekerd!

Verzekering huurder

Je bent namelijk verplicht om de woning die je huurt in zijn oorsprondelijke staat aan de eigenaar terug te geven. In België is alleen deze verzekering verplicht als huurder.

Als je kiest voor deze verzekering; dan ben je verzekerd tegen schade aan de huurwoning waarvoor jij verantwoordelijk bent.

Wel verzekerd

 • Woning, bijgebouwen en omheiningen
 • Gehuurde garage (zelfs als die ergens anders staat)
 • Goederen op een blijvende wijze aan het gebouw vastgemaakt

Als je een gedeelte van de woning onderverhuurt, dan is de onderhuurder mee verzekerd.

Goed om te weten

Je brandverzekering dekt veel meer dan enkel branschade. Naargelang je behoefte kun je je polis uitbreiden met volgende verzekeringen: inhoud woning, diefstalverzekering, juridische hulp bij conflicten met de verhuurder of vervuiling door lekken uit je stookolietank.

Verzekering inhoud woning

Als je kiest voor deze brandverzekering, dan is de inhoud van je woning verzekerd.

Wel verzekerd

Schade door onder andere brand, ontploffing, storm, hagel, blikseminslag, water, aanrijding, ... aan je

 • Huisraad: meubels, kleding, fiets, juwelen, televisie,...
 • Huisdieren
 • Motorrijtuigen en hun aanhangwagens

Schade aan vaste uitrustingen of verbeteringen die je als huurder op eigen kosten hebt aangebracht.

Goed om te weten

KBC gaat nog een stapje verder. De inhoud van je woning is bovendien verzekerd tegen alle mogelijke schade, op voorwaarden dat die voor jou onverwacht is en de schade minimaal 1.250 euro bedraagt.

Waarborguitbreidingen

Na een schadegavel verleent hij ook tussenkomst voor het nemen van dringende maatregelen, plaatsvervangende huivesting, gezinshulp, kosten van afbraak en opruiming, enz. Boven op de vezekerde risico"s en eventueel los van een verzekerd schadegeval biedt ze nog de volgende prestaties :

 • het opsporen en herstellen van lekken in leidingen
 • het vervang en herstellen van sloten
KBC Home Repair

KBC Home repair is een gratis dienst die bij KBC standaard in je brandverzekering is inbegrepen. Je hoeft er dus niet extra voor te betalen.

Je kunt er beroep op doen als je schade hebt aan je woning. Ken je geen hersteller of heb je weinig tijd, of gewoon geen zin om alles zelf te regelen ? Dan neemt KBC dit graag van je over

 • KBC stuurt een expert om je schade in te schatten en een bestek op te maken
 • KBC zoekt voor jou een hersteller om je schade te repareren
 • KBC betaalt zelf de factuur

Voor welke herstellingen ?

KBC herstelt alle schade waarvoor je in je KBC-Woningpolis bent verzekerd

Jouw voordelen :

 • je hoeft zelf geen hersteller te zoeken
 • KBC zorgt voor de organisatie en coördinatie van de werken
 • je hoeft niets voor te schieten: KBC betaalt de factuur rechtstreeks
Optie : Verzekering diefstal

Optionele waarborgen : voor een optimale bescherming kun je de inhoud van je woning verzekeren tegen diefstal en poging tot diefstal.

Optie : Verzekering rechtsbijstand huurder

Optionele waarborgen : de verzekering rechtsbijstand huurder :

De juridische verdediging van uw belangen ten opzichte van de verhuurder als u een geschil hebt over het rustige genot, de veiligheid of de bewoonbaardheid van de gehuurde woning of over de schade die het gevolg is van een gebrek in de gehuurde woning.

Optionele waarborgen : de verzekering bodemsanering

Als u een stookolietank hebt, dan bent u verplicht om die tank op regelmatige tijd-stippen te laten controleren. En u bent ook verplicht om de bodem te saneren als er een lek wordt vastgesteld. Dit allemaal op eigen kosten. Zelfs bij vervulling waaraan u niets kunt doen moet u de saneringskosten betalen. Daarvoor kunt u zich beschermen met de Verzekering bodemsanering.

Franchise

De franchie bedraagt 250 euro per schadegeval. Per schadegeval wordt één franchise in mindering gebracht van de stoffelijke schade.

Eenvoudig overstappen naar een brandverzekering bij KBC

Bij KBC maken we het je gemakkelijk. Als je online een nieuwe brandverzekering voor huurder afsluit, krijg je meteen een heel eenvoudig opzegformulier te zien. Jij hoeft het enkel maar in te vullen, en naar ons terug te mailen. Dan zorgt KBC voor de rest.