Huurder van een appartement:
"Multirisk Wonen", de brandverzkering

Federale assurance incendie
 • Federale Verzekering keert elk jaar een deel van de gemaakte winst uit.
 • Voor een supplement (19€ in ins voorbeeld) verdwijnt uw franchise.
 • Geen online simulatie.

0 stap online
bij Federale

Geen online bereken Bereken Geen offerte Offerte Geen online afsluiten Afsluiten Geen online betalen Betalen

Hoeveel kost de verzekering "Multirisk Wonen" ?

*Voorbeelden van premies berekend op woensdag 28 november 2018 - 10:35 , onder voorbehoud van fouten, voor een appartement op een verdieping in een gebouw omsloten door andere gebouwen, in 1030 Brussel, gebouw met/zonder lift, voor 1,2 of 3 kamers, met een inboedel geschat op 10.000€.
Garantie Multirisk Woning en inboedel* Na korting** Optie: diefstal Optie: afkoop franchise Optie Pack BA familiale/ rechsbijstand*** Indien lift, kelder, garage of parking.
1 kamer 82€ /jaar 70€ /jaar 20€ /jaar 19€ /jaar 71€ /jaar + 4€ /jaar
2 kamers 98€ /jaar 83€ /jaar 20€ /jaar 19€ /jaar 71€ /jaar + 5€ /jaar
3 kamers 119€ /jaar 101€ /jaar 20€ /jaar 19€ /jaar 71€ /jaar + 7€ /jaar

*Voorbeelden van premies berekend op woensdag 28 november 2018 - 10:35 , onder voorbehoud van fouten, voor een appartement op een verdieping in een gebouw omsloten door andere gebouwen, in 1030 Brussel, gebouw met/zonder lift, voor 1,2 of 3 kamers, met een inboedel geschat op 10.000€.** Als de korting 10% bedraagt. *** De premie beaald aan het begin van uw contract geniet van een mogelijke korting van ongeveer 10€.

Sterke en zwakke punten

PLUS +

 • Korting op de basispremie en opties.
 • Ik raak niet meer in mijn appartement: verlies, diefstal, slot beschadigd: tussenkomst van Federale Verzekering tot max.248€, zonder franchise.
 • Afkoop van uw franchise optioneel.
 • Elektrische overspanning of blikseminslag op elektrische en elektronische apparaten: 5 jaar tegen nieuwwaarde o.b.v. de datum van aankoop of ingebruikname.
 • Glasbreuk, ook voor binnenramen in de woning, zoals glazen deuren van kasten of vitroceramische platen.
 • Diefstal optioneel

MIN -

 • Geen simulatie of afsluiten online.
 • Familiale verzekering zit meteen in een pack dat ook de rechtsbijstand omvat.

Federale Verzekering keert u een deel van de gemaakte winst uit. Zo bedroeg in 2017 de korting 10% op de premie voor uw brandverzekering.

Wordt de korting op mijn premie op mijn rekening gestort ?

Omdat Federale Verzekering als een coöperatieve vennootschap functioneert, moet ze geen rekening geven aan aandeelhouders vreemd aan haar activitteiten. Zo kan ze de winsten delen met haar "klanten-verzekerden". Elk winstgevend jaar keert ze een deel van uw verzekeringspremies uit: deze kortingen krijgt u op het einde van het jaar cash op uw bankrekening gestort.

Deze kan variëren en hangt af van de winst die Federale Verzekering elk jaar maakt. Zo bedroeg in 2017 de korting 10% op de premie voor de brandverzekering. Maar als u vergoed moest worden in het jaar, wordt dat bedrag van uw winstdeel afgetrokken.

Garanties "Multirisk Woning" van Federale Verzekering

Bedrag van de franchise per schadegeval, die afgekocht kan worden: door een hogere premie zal u volledig terugbetaald worden.

 • 229 €

Bedrag van de franchise bij natuurrampen.

 • 1.098 €

Vervanging van de toegangsdeur en de sloten voor een maximum van 1.612€ zonder franchise. Diefstal overal ter wereld verzekerd gedurende 90 dagen.

 • Diefstal optioneel

Geïsoleerd glas ondoorzichtig

 • Elke ondoorzichtig geworden beglazing (wat een franchise per ruit betekent) wordt vergoed, voor zover ze niet ouder dan 20 jaar is.

Aanbod

 • Het huis of appartement dat u gedurende uw vakantie huurt, een studentenkot, de tent of het lokaal voor een familiefeest, zijn eveneens gedekt door uw brandverzekering Multirisk Wonen.

Tot wie moet ik me richten om een offerte voor een premie te bekomen ?

Contacteer voor een offerte of een afsluiting het gratis nummer 0800/14200 of via de internetsite www.federale.be of maakt een afspraak in een kantoor van Federale Verzekering.

Bij een schadegeval :

Contacteer Federale Assistance 24u/24 op 02/773 61 56 of per fax 02/762 98 05.