Vergelijking verzekeringen voor cohousing in België | Brandverzekering-Simulatie.be
brandverzekering voor huisgenoten

Cohousing : vergelijking van woningverzekeringen voor medehuurders in België

Heb je gekozen voor cohousing? Bravo. Maar ben je dan wel goed verzekerd? Wij hebben een dossier opgesteld over jouw verplichtingen als medehuurders
ten opzichte van de eigenaar. Verschillende maatschappijen bieden innovatieve garanties en diensten die soms exclusief zijn.

Verplicht in Wallonië en Brussel (cfr huurcontract)

Ontvang een gratis offerte voor uw cohousing woningverzekering en vergelijk !

Ontvang een gratis offerte voor uw cohousing woningverzekering en vergelijk !
Verzekeraar Details Simulatie Aanbod & Fiche
Flora Assurance ColocationFlora Via een handige App Beheer via App FLORA: VERZEKERING BEDACHT VOOR COHOUSING, BEHEERD VIA EEN APP
Gratis berekening online of via smartphone
0 € franchise vanaf 250 € schade
Flora is een merk van Ethias
UNIEK : schade tussen gedekte medehuurders (optie)
Optie: Diefstal en slotenmaker (verlies van sleutel, vergrendeld slot)
Geen optie verdediging in de rechtbank
Optie: familiale verzekering van 67€ tot 85€
Onderteken en betaal online (of via domiciliëring)
Visa MasterCard Sepa
000 Vanaf 11,12 €/maand
Visa MasterCard Sepa
Axa Assurances incendieAxa PROMO -15% korting op je Woonverzekering gedurende 1 jaar. tot 31/05/2024. AXA: UNIEKE SERVICE VOOR MEDEHUURDERS
Gratis berekening online of via smartphone
Service makelaar
Bemiddeling in geval van conflict tussen medehuurders of met de eigenaar
UNIEK : Gepersonaliseerde cohousingovereenkomst via www.pactecoloc.be
Optie Vol
Optio Rechtsbescherming
Optie Familiale verzekering + BOB-optie tussen medehuurders
Onderteken en betaal online
Vandaag betalen = morgen verzekerd
Bancontact Visa MasterCard
001 Maak de berekening
Bancontact Visa MasterCard
DVV AssurancesDVV Assurances DVV: MET OPTIE SCHERM EN FAMILIALE VOOR MEDEHUURDERS
Voor verhuur van +2 kamers
Service dan adviseur DVV (agentschappen)
Maandelijkse betaling
Optie Diefstal
Optio Media
Optie werken
UNIEK : Optie huurder: geschillen met eigenaar, verhuisdekking en verlies van werk
0 € franchise vanaf 265 € schade
002 Ontvang een offerte
Immowe Protect assurances incendie IMMOWEB PROTECT: DIGITALE COHOUSINGVERZEKERING
Beheerd door Qover en verzekerd door Baloise
Verzekering computers en laptops inbegrepen (met inboedel)
Optie Familiale verzekering
Optie diefstal
Optie fiets (schade en diefstal)
Optie rechtsbescherming
Onderteken en betaal online (of via domiciliëring)
Sepa Bancontact Visa MasterCard
Vanaf 7 €/maand Niet Gesponsord
Sepa Bancontact Visa MasterCard
* Niet-exhaustief dossier, gerealiseerd op 12/01/2022.

Verzekering cohousing van Flora

Het is een woningverzekering bedacht voor medehuurders omdat: ze aan de ene kant een optie biedt die ook schade tussen medehuurders vergoedt, evenals conflicten binnen de cohousing + BOB-dekking, die op dit moment geen enkele andere verzekeraar biedt. Aan de andere kant stelt Flora je een app ter beschikking waarmee je het komen en gaan van de medehuurders kunt beheren, maar ook alle formaliteiten, ook wanneer je een schadegeval met betrekking tot je medehuurder moet aangeven: een foto, hop, een chat met het Flora-team en het is klaar!

Qua betrouwbaarheid is Flora een merk van Ethias, dus daarachter zit een gerenommeerde verzekeraar die meer dan 1.000.000 klanten in België verzekert. Een andere mogelijke optie: diefstalverzekering met verlies van sleutels service, kapotte sleutel in het slot, wat erg handig is in een cohousing.

Prijs: u betaalt 11,12 € / maand via domiciliëring voor woningverzekering cohousing, dus geen creditcard nodig, zolang uw huur lager is dan 2.500 € / maand!

Onderschrijf en teken online, en je bent zo snel mogelijk verzekerd.

Axa woningverzekering cohousing

Axa was een van de eerste verzekeraars die deze verzekering voor medehuurders aanbood, daarnaast profiteert u van voordelen zoals bemiddeling bij conflicten tussen medehuurders of met uw huisbaas, of de cohousingovereenkomst om de verantwoordelijkheden van het samenwonen dagelijks te beheren die u zelf kunt doen met behulp van een online platform dat is opgesteld door advocaten. Er bestaat een BOB-garantie onderling met de optie "Burgerlijke aansprakelijkheid privacy Rechtsbescherming privacy". Opties voor dieftstal en rechtsbijstand zijn beschikbaar.

Onderschrijf en betaal online, je bent de volgende dag verzekerd en geniet van de service van een makelaar bij problemen.

Immoweb Protect (by Baloise Insurance) voor cohousers

In tegenstelling tot zijn concurrenten hoeft u uw inboedel (meubels, objecten, bedrijf) niet te verzekeren als u dat niet wilt, wat de te betalen verzekeringspremie verlaagt: het is à la carte. Als u daarentegen besluit om de inboedel te verzekeren, is de minimumwaarde 45.950 €, een bedrag dat bijna 2x hoger is dan bij andere maatschappijen en u kunt dit bedrag zelfs verhogen indien nodig. De diefstaloptie voorziet in 2x hogere bedragen dan elders per voorwerp en sieraad. De dekking omvat een dekking "Alle risico’s desktops and laptops" die een maximum van € 4.000 per interventie en € 1.200 voor software biedt. Als de medehuurders op de cohousing zijn gedomicilieerd, wordt een familiale verzekering voor iedereen als optie aangeboden met de juridische verdediging. Sleutels kwijt of gestolen? Immoweb Protect betaalt u: de vervanging van de sleutels + de sloten van de buitendeuren waardoor u het verzekerde gebouw binnenkomt (toegangsdeur).

Onderschrijf je in en betaal online, je bent de volgende dag verzekerd, alles gebeurt digitaal.

DVV verzekert cohousing via zijn agenten

Bij DVV is de oplossing om, als de medehuurders niet meer bij hun ouders wonen, een gezamenlijke woningverzekering af te sluiten op naam van één verzekeringnemer, waarvan de kosten worden gedeeld door de verschillende huurders. Deze woningverzekering dekt het gebouw en, met of zonder supplement, de inboedel en diefstal. Je ontvangt maar één factuur en het is aan jou om de kosten te verdelen onder de medehuurders. DVV raadt aan om een 'gezinsformule' familiale verzekering af te sluiten als men niet meer bij de ouders is.

Vragen over de verzekering cohousing

Wat is het doel van deze cohousing verzekering ?

Wanneer u een huur- of cohousing overeenkomst ondertekent, zegt de wet dat u verplicht bent om het onroerend goed in de staat waarin u het hebt gevonden terug te geven aan de eigenaar. Een moment van onoplettendheid, een dronken feestje... kan onbedoeld schade aan de cohousing berokkenen. Zonder deze verzekering zal je alles uit eigen zak moeten betalen.

Wat als de medehuurders nog bij hun ouders wonen ?

In dit geval biedt het bestaande woningverzekeringscontract van de ouders in de meeste gevallen een automatische dekking van het kot van hun kinderen.

Is één woningverzekering voor alle medehuurders noodzakelijk ?

Nee, elke huisgenoot kan zijn woningverzekering afsluiten naar rato van zijn deel van de huur.

In geval van schade zal het veel ingewikkelder zijn omdat het in sommige gevallen nodig zal zijn om meerdere verzekeraars in te schakelen ... wat te vermijden is.

Als de cohousing werkt met individuele huurcontracten, zal elke huisgenoot zijn verzekering moeten afsluiten op basis van zijn individuele huur.

Wat gebeurt er met de cohousing verzekering als een medehuurders wordt vervangen ?

Hier is de huurovereenkomst belangrijk: dus als alle huisgenoten erin vermeld zijn, hoef je geen zorgen te maken, dan ben je gedekt.

In geval van vervanging van een medehuurder zal het daarom noodzakelijk zijn om ervoor te zorgen dat het huurcontract en de cohousing overeenkomst worden aangepast voor de nieuwe huisgenoot. Voor de huurovereenkomst moet een bijvoegsel worden aangebracht.

Wie betaalt de cohousing verzekering ?

Het is de verzekeringnemer die de verzekeringsmaatschappij betaalt en deze kosten vervolgens verdeelt onder de medehuurders.

Als hij vertrekt, moet een andere medehuurder hem vervangen en contact opnemen met de maatschappij om de wijziging in het contract aan te brengen.

Hoe wordt contract beëindigd op de dag dat de cohousing stopt ?

De verzekeringnemer is verantwoordelijk voor het opzeggen van het contract.

Wat gebeurt er als een van de medehuurders geen verzekering wil afsluiten ?

De verzekeringnemer kan voor slechts een deel van de medehuurders een verzekering afsluiten. Alle huurders hebben een contractuele verplichting om een verzekering te hebben in Wallonië en Brussel wanneer dat gespecificeerd is in de huurovereenkomst (wat in de meeste gevallen gebeurt).

Waarom is er een BOB-garantie in de cohousing verzekering ?

Het feit dat BOB-dekking is opgenomen in sommige cohousing verzekeringen laat zien dat verzekeraars denken aan studenten en jongeren die beginnen te werken. Inderdaad, als een huisgenoot een andere huisgenoot terugrijdt met de auto van de laatste, is hij gedekt in geval van schade, zelfs zonder omnium aan dit voertuig.