Corona Direct: lanceert "Homie", de Netflix van huurdersverzekeringen, op 8 september 2021 | Brandverzekering-simulatie.be
Corona assurances Homie

Corona Direct lanceert ‘Homie’, de Netflix van de huurdersverzekering

Verzekeringen zijn complex, maar directe verzekeraar Corona Direct toont met ‘Homie’ aan dat het ook anders kan.

De directe verzekeraar komt met een transparante, maandelijks opzegbare huurdersverzekering met drie vaste prijsformules voor jonge huurders. Het is ook het eerste verzekeringsproduct van Corona Direct dat je volledig digitaal kan afsluiten. De verzekering is vanaf vandaag beschikbaar.

Gericht op twintigers en dertigers

‘Homie’ richt zich op twintigers en dertigers die zich voor het eerst op de huurdersmarkt begeven en op zoek zijn naar een transparante, eenvoudige huurdersverzekering. Met Homie hebben ze de keuze uit drie vaste prijsformules die makkelijk maandelijks opzegbaar zijn. Homie speelt zo in op de beslommeringen van nieuwe huurders, voor wie het afsluiten van een huurdersverzekering vaak als een verplichte to do voelt, en die ook niet altijd thuis zijn in verzekeringen.

Uit een eerder onderzoek van Corona Direct bleek al dat heel wat verzekerden onvoldoende kennis hebben over hun polissen. Consumentenonderzoek van de directe verzekeraar wijst ook uit dat de financiële planning steeds meer op maandbasis gebeurt (maandloon, maandelijkse abonnementskosten,…) en dat de consument niet meer op jaarbasis denkt.

“Een verzekering afsluiten moet even eenvoudig zijn als een Netflix-abonnement nemen”

Homie kan je volledig, van begin tot einde, digitaal afsluiten. Het is het eerste verzekeringsproduct van Corona Direct dat ‘digital signing’ aanbiedt. Later dit jaar volgen nog andere verzekeringsproducten. Klanten die hun formule gaandeweg willen aanpassen, kunnen dat makkelijk zelf doen.

“Kijk naar de streaming- en food delivery-diensten en je ziet waar twintigers en dertigers vandaag naar op zoek zijn. Een verzekering afsluiten moet even eenvoudig en duidelijk zijn als een Netflix-abonnement nemen”, zegt Els Blaton, CEO van Corona Direct Verzekeringen. “De toekomst is aan relevante digitale toepassingen die door iedereen gemakkelijk te gebruiken zijn en die complexe verzekeringsprocessen de wereld uit helpen.”

Homie Standard (12 euro/maand), de basisformule, omvat een huurdersaansprakelijkheids verzekering, de basisdekking die je als huurder in Vlaanderen en Wallonië verplicht nodig hebt voor schade aan de woning. Bij Homie Plus (18 euro/maand), de tweede formule, verzeker je ook de inboedel en is de rechtsbijstand inbegrepen. In de derde en laatste formule, Homie Premium (24 euro/maand), komt daar ook een familiale verzekering bij.

Met deze drie formules wil Corona Direct Verzekeringen tegemoet komen aan de behoefte naar eenvoud en transparantie van haar doelgroep. Tegelijkertijd biedt de verzekeraar voldoende keuze naargelang de verschillende noden van de verzekerden.

Over Corona Direct Verzekeringen

In 1974 werd Corona Direct Verzekeringen de eerste directe verzekeraar in België en die jarenlange ervaring leidt ook vandaag nog tot de beste service. Doordat alles via één centraal kantoor verloopt, gaat verzekeren niet alleen veel sneller en eenvoudiger, maar liggen de kosten ook lager en dat vertaalt zich automatisch in goedkopere verzekeringspremies. Met de autoverzekering per kilometer realiseerde Corona Direct Verzekeringen een Belgische primeur en die polis groeide uit tot hét stokpaardje. Daarnaast biedt Corona Direct Verzekeringen alle basisverzekeringen en een interessante hondenverzekering. Als filiaal van Belfius Insurance is Corona Direct Verzekeringen een uiterst betrouwbare partner.