Vivium: brandverzekering voor huurders in België | Brandverzekering-Simulatie.be

Yago de digitale makelaar biedt aan
Woningverzekering van Vivium voor de huurder van een appartement Yago, de digitale makelaar

Vivium verzekeringen
 • ok 100% digitale 5 sterren service van de erkende makelaar van Yago.be
 • ok Sleutels verloren? Kosten van de slotenmakelaar gedekt (behalve onderdelen)
 • ok Oproep herstellers: 1 werkuur + verplaatsingskosten
 • ok Opsporingskosten van lekken vergoed, zelfs zonder schade
 • ok Gratis bijstand woning 24/7

De 4 online stappen
bij Vivium bij de makelaar Yago.be

Berekening Berekening Gratis offerte Offerte Afsluiten Afsluiten Betalen Betalen

Hoeveel kost de brand – woningverzekering bij Vivium via de digitale makelaar makelaar Yago.be (en zijn 35 beschikbare adviseurs)?

Illustraties van premies berekend op 04/07/2023 via de website van de makelaar Yago.be voor de verzekeringsmaatschappij Vivium op 04/07/2023.
Appartement Huurdersverzekering BA + Inboedel (25.000€) Optie Rechtsbijstand Optie diefstal (50% van de inboedel) Optie Familiale verzekering
1 kamer 124,75€/jaar 21,03€/jaar 51,46€/jaar 74€
2 kamers 158,80€/jaar 21,03€/jaar 51,46€/jaar 74€
3 kamers 192,79€/jaar 21,03€/jaar 51,46€/jaar 74€
4 kamers 226,80€/jaar 21,03€/jaar 51,46€/jaar 74€

Bij Vivium varieert het bedrag van de premie naargelang het aantal kamers.

Voorbeeld van premies berekend op 04/07/2023 onder voorbehoud van fouten voor een appartement gelegen op de 2e verdieping van een gebouw aanpalend aan een ander gebouw in 1020 Brussel, met een kelder en geen andere ruimten of garage. Waarde van de inboedel 25.000€ en diefstal voor 12.500€. Basisfranchise. Geen indirecte verliezen.

Advies van onze experts

De digitale makelaar Yago

De huurdersverzekering van Vivium bewijst dat je bij een verzekeringsmaatschappij die samenwerkt met makelaars kunt genieten van lage prijzen en tegelijkertijd kunt profiteren van moderne diensten zoals hulp aan huis en het sturen van reparateurs, zelfs buiten een schadegeval. Je krijgt het beste van twee werelden: lage prijzen, een degelijke brandverzekering en de professionele service van een makelaar in geval van een schadegeval en om je polis te beheren. Je schade wordt snel en gemakkelijk vergoed omdat Yago alle administratieve processen heeft gedigitaliseerd. Gedaan met het vele papierwerk. De juristen van de makelaar Yago staan u indien nodig bij om uw belangen te verdedigen.

Voor- en nadelen

Pluspunten

 • ok Zeer lage prijzen via erkende makelaar Yago.be!
 • ok Snelle procedure bij schade: alles digitaal
 • ok Vergoeding voor kosten van uitgraving, herhuisvesting, enz.
 • ok Vergoeding voor huurinkomsten als je de woning huurt.
 • ok Hulp bij schade aan je woning 24/7
 • ok Schade aan de inhoud van je vriezer of koelkast door kortsluiting.

Minpunten

 • minpunten Diefstal met geweld of bedreiging van de persoon wordt vergoed tot een maximum van € 2.500.
 • minpunten Bij condensvorming op isolatieglas geldt een eigen risico van €207 per ruit.

Over Vivium verzekeringen

Vivium is een verzekeringsmaatschappij met meer dan 700.000 klanten. Vivium maakt deel uit van een solide en solvabele Belgische verzekeringsmaatschappij: de groep P&V Verzekeringen. Vivium werkt samen met een duizendtal verzekeringsmakelaars in België.

Klantenservice van Vivium verzekeringen

Vivium hulp is 24 uur per dag bereikbaar op 02/406.30.00

Herstellers komen ter plaatse voor dringende reparaties aan loodgieterswerk, verwarming, slotenmakers, elektriciens, schrijnwerkers, glaswerkers, metselaars, dakdekkers en schoonmaak. Deze gespecialiseerde technicus zorgt ervoor dat het leven gewoon door kan gaan (maar is er niet om het probleem voorgoed op te lossen). De verplaatsingskosten en het eerste uur werk worden altijd betaald door VIVIUM Home Assistance, op voorwaarde dat de herstelling dringend en essentieel is om in de woning te kunnen blijven wonen. (Andere kosten worden vergoed zolang de schade gedekt is door uw brandverzekering).

Klachtafhandelingsscore van Vivium via Test-Aankoop

De consumentenbond ontvangt voor haar leden bepaalde klachten gericht aan Vivium Verzekeringen. Vivium behaalt een zeer goede score van 85 punten, dat wil zeggen een goede klachtenafhandeling (oktober 2023) met een gemiddelde reactietijd van 1 dag.

Yago.be, de digitale verzekeringsmakelaar met zijn 35 adviseurs

Meteen verzekerd: snel en volledig digitaal met Yago.be!

De digitale makelaar Yago

- Vul ons formulier in voor een gratis simulatie van een woonverzekering
- Je ontvangt een e-mail met ons voorstel (automatisch na de aanvraag)
- Ons team van 35 adviseurs neemt contact met je op (per e-mail of telefoon)
- Als je akkoord gaat, wordt je contract door ons opgesteld
- Je ondertekent en betaalt digitaal

Waarom een woonverzekering (brand) afsluiten bij Yago?

Heb je een ongeluk gehad? Als makelaar zijn we 24/7 bereikbaar om je probleem zo snel mogelijk op te lossen! Wij zorgen voor het opzeggen van je huidige woonverzekering en al het papierwerk. Je kunt je verzekeringspapieren en schadeclaims altijd digitaal terugvinden in je klantenomgeving. Je bepaalt altijd zelf welke brandverzekering het beste bij je past. Wij zorgen ervoor dat je een zo goed mogelijk overzicht van de markt krijgt en adviseren je waar nodig.

Optionele garanties aangeboden door Vivium

Optionele garanties indirecte verliezen van Vivium

Indirecte verliezen" zijn extra kosten die indirect voortvloeien uit een schadegeval. Voorbeelden hiervan zijn verplaatsings- of telefoonkosten. Deze optionele dekking geldt alleen voor de vergoeding van schade aan de inboedel van je huurwoning (bijv. je meubels) en niet voor vergoeding van je huurverplichting (bijv. schade aan het gebouw of de woning van de buren).

Optionele garanties Rechtsbijstand van Vivium

Een schadegeval kan leiden tot een juridisch geschil. Om je rechten te verdedigen, kun je een beroep doen op advocaten en andere deskundigen. De optionele dekking Rechtsbijstand vergoedt de kosten die je moet maken om jezelf voor de rechtbank te verdedigen, tot een maximum van € 50.000 (geïndexeerd). Deze dekking omvat zowel onderhandelingen om tot een minnelijke schikking te komen als het starten van gerechtelijke procedures. De optionele dekking Rechtsbijstand vrijwaart je tegen de verhuurder voor schade aan je inboedel veroorzaakt door tekortkomingen of gebreken aan het gehuurde gebouw. Denk bijvoorbeeld aan schade aan je inboedel door waterlekkage uit een onzichtbare leiding, een lek in het dak of brand door kortsluiting in de zekeringkast.

Optionele garanties Diefstal en Vandalisme van de inboedel van Vivium

Dekking "Schade aan onroerende goederen... (art. 18) van VIVIUM Habitation biedt standaard enkel dekking voor het gebouw tegen schade door (poging tot) inbraak en vandalisme. Met de optionele dekking voor diefstal en vandalisme van de inboedel verzekert u ook de inboedel van de gehuurde woning. Uzelf bent verzekerd buiten de gehuurde woning, in uw straat of uw hotelkamer. Schade aan het gebouw blijft verzekerd tot maximum 10.000 euro in geval van diefstal, poging tot diefstal of vandalisme, zelfs indien u als huurder enkel de inboedel door VIVIUM Habitation heeft laten verzekeren (omdat de eigenaar afziet van verhaal).

Informatiedocument van de Vivium woonverzekering en de geldende algemene voorwaarden

Op de Vivium woonverzekering zijn uitsluitingen, beperkingen en voorwaarden van toepassing die gelden voor het verzekerde risico: voordat u deze verzekering afsluit, raden wij u aan het productinformatiedocument en de algemene voorwaarden die op deze verzekering van toepassing zijn te lezen.

Wist u dat?

Zelfs als je contract een afstand van verhaal voorziet, moet je als huurder toch een brandverzekering afsluiten. Je inboedel en je burgerlijke aansprakelijkheid tegenover derden zijn niet gedekt. Een BA huurdersverzekering is noodzakelijk.

Algemene voorwaarden en informatie fiche over de brandverzekering van Vivium