BNP Paribas Fortis : prijs brandverzekering huurder appartement | Brandverzekering-Simulatie.be

Huurder van een appartement:
BNP Paribas Fortis
Top Woning Reeds verzekerd
vanaf 10,51 €/maand
bij AG Insurances

Bnp Paribas Fortis assurance incendie
 • Een uitgebreide verzekering voor huurders
 • Specifieke packs & opties voor huurders
 • Vlugge schaderegeling
 • Dag en nacht bijstand
 • Bescherming in de deeleconomie
 • DECAVI Trofee 2020 "Top Woning"

Als huurder van een appartement hangt bij BNP Paribas Fortis het te betalen bedrag van de premie voor de brandverzekering af van het aantal vertrekken in uw appartement.

Als huurder van een appartement hangt bij BNP Paribas Fortis het te betalen bedrag van de premie voor de brandverzekering af van het aantal vertrekken in uw appartement.
Kamer(s) Huurderverzekering
meubels
Optie Rechtsbijstand Optie Diefstalverzekering Optie Pack Huurder
1 kamer 126,07 €/jaar 10,51 €/maand 22,39 €/maand 50,58 €/maand 91,20 €/jaar 7,60 €/maand
2 kamers 157,22 €/jaar 13,10 €/maand 22,39 €/maand 63,07 €/maand 91,20 €/jaar 7,60 €/maand
3 kamers 202,23 €/jaar 16,85 €/maand 22,39 €/maand 81,13 €/maand 91,20 €/jaar 7,60 €/maand
4 kamers 234,88 €/jaar 19,57 €/maand 22,39 €/maand 94,22 €/maand 91,20 €/jaar 7,60 €/maand

Voorbeelden van premies op 18/01/2022 onder voorbehoud van fouten voor een appartement op de 2de verdieping in een flatgebouw grenzend aan andere flatgebouwen in 1020 Brussel.*In onze voorbeelden: de waarde van de inboedel (meubels enz) is verzekerd voor een vaste waarde die bepaald is op 160.000€ maximum. Als huurder is het aangeraden u te verzekeren voor de huurdersaansprakelijkheid (vaak verplicht in uw huurcontract door de eigenaar) en uw inboedel.

Commentaar Bnp Paribas Fortis huurder appartement

Commentaar

BNP Paribas Fortis biedt het product van AG Insurance aan voor de brandverzekering van de huurder. Top Woning omvat niet alleen uitgebreide basisgaranties, maar ook specifieke opties voor de huurders. Een degelijke bijstand is eveneens in de polis inbegrepen, en bij schade kan u een herstelling in natura vragen. Een ander groot voordeel is dat wanneer u tijdelijk verhuurt, ook de huurschade veroorzaakt door uw gasten gedekt is. Als echter geen klant bent bij BNP Paribas Fortis, kan u niet online afsluiten, maar enkel via de kantoren.

Voordelen & Nadelen

PLUS

 • DECAVI-Trofee 2020, Categorie Brand : Top Woning
 • “Alles is verzekerd behalve” : geruststellend en duidelijk.
 • Complete verzekering voor de huurdersaansprakelijkheid
 • Een brandverzekering op maat, Packs & Opties voor huurders
 • Online aangifte schadegeval.

MIN

Over Bnp Paribas Fortis

De Belgische bank van de groep BNP Paribas treedt op als makelaar voor AG Insurance. AG Insurance heeft meer dan 2,7 miljoen individuele klanten en is een van de leiders op de Belgische verzekeringsmarkt.

Met de brandverzekering Top Woning van AG insurance kiest u voor een heus vertrouwenscontract, dat u de meeste complete bescherming garandeert voor zowel uw huurdersaansprakelijkheid als voor uw inboedel. Een brandverzekering voor huurders die tot de beste behoort.

Een uitgebreide verzekering voor de huurdersaansprakelijkheid

U bent gedekt voor alle schade in de verzekerde waarborgen, behalve enkele uitzonderingen die klaar en duidelijk beschreven staan in de algemene voorwaarden

Een brandverzekering op maat

Personaliseer uw contract met de verschillende Packs voor een brandverzekering, volgens uw wensen en behoeften

Vlugge schaderegeling

U hoeft nooit lang te wachten op de afhandeling van uw schadegeval. De beheerders zorgen voor een snelle vergoeding van uw kosten

Dag & nacht bijstand

U krijgt 24 uur per dag bijstand voor uw huurhuis of -appartement bij een gedekt schadegeval.

Huurdersbrandverzekering Top Woning

Huurdersbrandverzekering Top Woning

Wat biedt Top Woning voor mij ?

U bent met Top Woning, de brandverzekering van AG Insurance, verzekerd voor schade aan de woning die u huurt en waarvoor u aansprakelijk bent (waarvoor u uw huurdersaansprakelijkheid hebt onderschreven) en aan uw inboedel door brand, maar ook door explosie en implosie, uitwerking van elektriciteit, waterschade, botsen tegen de verzekerde goederen, enz..

En voor al deze waarborgen biedt Top Woning nog interessante uitbreidingen:

 • de waarborg "waterschade" biedt u hulp, zelfs zonder dat men de oorzaak van de schade kan achterhalen;
 • de waarborg "glasbreuk" is ook van kracht voor de breuk van een televisiescherm, vitrokeramische kookplaten, het ondoorzichtig worden van dubbel glas en zonnenpanelen (thermisch, fotovoltaïsh ...);
 • de waarborg "uitwerking van elektriciteit" dekt ook de voeding in de koelkast of diepvriezer. Zij zijn gedekt bij ontdooing door kortsluiting, maar ook door een onvoorziene panne;
 • de waarborg "natuurrampen" van AG Insurance gaat veel verder dan wat wettelijk vereist is;

Daarnaast bent u beschermt voor de schade die veroorzaakt wordt aan derden door de verzekere woning of inboedel of door de uitbreiding van een verzekerd schadegeval (bv. brand die overslaat naar de buren).

Waar en wanneer ben je verzekerd ?

U bent met Top Woning verzekerd voor uw aansprakelijkheid als huurder voor de schade toegebracht aan uw gehuurde huis of appartement en voor de schade aan uw eigen inboedel.

Als u een contract neemt voor uw huurdersaansprakelijkheid voor uw hoofdverblijfplaats en niet alleen voor uw inboedel, dan kunt u wereldwijd Top Woning aanspreken voor de schade die u toebrengt aan gehuurde vakantieverblijven, gehuurde studentenkoten of gehuurde lokalen voor familiefeesten.

Bijstand Woning ?

U wilt bij gedekte schade snel hulp. U krijgt een voorschot of een vakman komt bij u voor de eerste dringende maatregelen… soms zelfs zonder gedekt schadegeval (bv. slotenmaker). .

Waarvoor kan ik Bijstand Woning gebruiken?

U huurt een woning en hebt een Top Woning-contract voor uw huurdersaansprakelijkheid en eventueel voor uw inhoud. Bijstand Woning zit standaard vervat in uw Top Woning en ontneemt u alle last bij schade aan uw woning, maar ook daarbuiten.

Wat biedt Bijstand Woning voor mij?

U kunt Bijstand woning inschakelen bij schade aan uw huurwoning voor de regeling of organisatie van:

 • het redden en bewaren van uw verzekerde goederen;
 • de opvang van uw kinderen en huisdieren;
 • een voorschot om de eerste dringende maatregelen te betalen;
 • een terugkeer naar België als u op het moment van de schade in het buitenland verblijft.

U kunt ook zonder schadegeval een beroep doen op Bijstand Woning. Een slotenmaker komt bij u langs als u door een probleem met de sleutels of het slot niet naar binnen kunt (sleutel die is afgebroken in het slot, die nog binnen ligt, die langs binnen in het slot steekt, ...).

U krijgt ook de klok rond telefonische inlichtingen over vaklieden met een expressdienst, het ziekenhuis of de ziekenwagen uit uw buurt, ...

Waar en wanneer ben ik verzekerd?

U kunt rekenen op bijstand woning voor uw huurwoning en de inboedel in België. De inlichtingendienst staat ter beschikking van al uw gezinsleden.

Goed om te weten: Bijstand woning is inbegrepen in de brandverzekering Top Woning van AG Insurance en ontneemt u alle last bij een schadegeval aan uw woning en zelfs daarbuiten.

Diefstalverzekering huurder (optie)

U bent met Top Woning, de brandverzekering van AG Insurance, verzekerd voor schade aan de woning die u huurt en waarvoor u aansprakelijk bent (waarvoor u uw huurdersaansprakelijkheid hebt onderschreven) en aan uw inboedel door brand, maar ook door explosie en implosie, uitwerking van elektriciteit, waterschade, botsen tegen de verzekerde goederen, enz.

 • een schadevergoeding voor de voorwerpen die gestolen zijn;
 • een vergoeding voor de schade die inbrekers veroorzaken aan uw inboedel tijdens een (poging tot) inbraak;

Bent u ook verzekerd voor uw huurdersaansprakelijkheid, dan vergoedt de diefstalverzekering ook de schade die inbrekers toebrengen in uw huurwoning

U bent niet alleen thuis verzekerd tegen diefstal, ook wereldwijd is dit het geval tegen diefstal met geweld of bedreiging, bijvoorbeeld op straat of in uw voertuig

Wat biedt de waarborg diefstal voor mij ?

U bent verzekerd tegen diefstal van heel uw inboedel die zich in de huurwoning, die u hebt aangeduid in uw contract, bevindt. U bent dus ook verzekerd voor waardevolle objecten: juwelen, verzamelingen, computers, gsm’s, tablets, smartphones, ... Daarbovenop bent u nog verzekerd voor:

 • diefstal van uw inboedel die u meeneemt naar een tijdelijk verblijf, zoals een vakantieverblijf,
 • diefstal uit uw tuinhuis (dat op slot zit),
 • diefstal of poging tot diefstal met geweld of bedreiging overal ter wereld, op straat of elders,
 • diefstal van stookolie (uit een tank met gesloten cilinderslot als die uw eigendom is).
 • diefstal van uw inhoud op uw oud en nieuw adres als u verhuist en dit gedurende 120 dagen.

U krijgt een uitgebreide dekking voor juwelen. Juwelen zijn vaak waardevol en die wilt u uiteraard goed beschermen. De vergoedingsgrens voor het geheel van uw juwelen wordt als volgt bepaald:

 • u hebt een Top Woning-contract op basis van het aantal ruimten (Minisysteem): 1.826 euro* vermenigvuldigd met het aantal ruimten
 • een vergoeding voor de schade die inbrekers veroorzaken aan uw inboedel tijdens een (poging tot) inbraak;
 • in de andere gevallen: 10 % van de waarde van uw verzekerde inhoud.

*ABEX 858 (1e semester 2019)

Waar en wanneer ben ik verzekerd ?

U bent in België verzekerd tegen:

 • diefstal voor uw inboedel in de woning die u hebt vermeld in uw contract;
 • diefstal gedurende 120 dagen op uw oud en nieuw adres bij een verhuizing;
 • schade die eventueel wordt toegebracht bij een (poging tot) inbraak.

En in het buitenland voor:

 • (poging tot) diefstal met geweld of bedreiging of diefstal van uw tijdelijk meegenomen inboedel.

Als u afwezig bent, moet u alle vensters sluiten en de buitendeuren op slot doen. En u schakelt uiteraard als beveiliging het alarmsysteem in, als u dat hebt.

Preventie wordt beloond

U kunt ervoor kiezen veiligheidsmaatregelen te installeren of u kunt hiertoe verplicht zijn vanwege uw verzekeringsmaatschappij. Wanneer u zelf kiest om bepaalde veiligheidsmaatregelen te installeren, kunt u één van onderstaande voordelen genieten:

20 % korting op de diefstalpremie

 • installatie van een inbraakwerende deur (goedgekeurd door BOSEC) in uw appartement
 • of
 • installatie van een alarmsysteem dat niet aangesloten is op een erkende bewakingscentrale

30 % korting op de diefstalpremie

 • uw woning moet uitgerust zijn met een elektronische installatie tegen indringers verbonden met een bewakingscentrale;
 • u hebt een INCERT-certificaat van uw installateur gekregen of u hebt een alarmsysteem dat voldoet aan de vereisten van het C@AG-label, zoals SecuritasHome;
 • u moet een onderhoudscontract afsluiten bij de installateur.
Pack Huurder (optie)

Zorgeloos huren dankzij juridische, praktrische en financiële bijstand.

U huurt een huis of appartement en u wilt zich daar goed bij voelen. U kunt op de verzekering Pack Huurder van AG Insurance rekenen voor:

 • juridische bijstand en advies voor alle problemen met of vragen over uw huurovereenkomst
 • financiële ondersteuning bij een voortijdige verhuizing;
 • bijstand de klok rond, als u een vakman nodig hebt om een dringend probleem aan uw huurwoning op te lossen

Wat biedt Pack Huurder voor mij?

1. Juridische bijstand

 1. U krijgt de hulp van specialisten om u te informeren en adviseren bij uw vragen over uw huurcontract
 2. U beschikt ook over een lijst met erkende experten die u onpartijdig kunnen bijstaan bij de opmaak van een plaatsbeschrijving
 3. U raakt het toch niet eens met uw huiseigenaar? Dan helpen specialisten u om de zaak in der minne te regelen. Maar u kunt ook rekenen op een vergoeding van de kosten voor een gerechtelijke procedure. U ontvangt tot 25.000 euro voor de procedure-, advocaat- en expertisekosten

2. Finaciële ondersteuning

U kunt rekenen op financiële hulp als u uw huurwoning voortijdig moet verlaten door een gedekte gebeurtenis (bv na ontslag van een verzekerde of bij effectieve ingebruikname van het pand door de verhuurder).

 1. U ontvangt een voorschot gelijk aan 2 maanden huur tot maximaal 2.000 euro voor de neerlegging van uw nieuwe huurwaarborg
 2. U krijgt een vergoeding tot 500 euro voor de kosten die u maakt voor de voortijdige verhuizing

3. Bijstand huurder de klok rond

U moet snel voor een korte tijd verhuizen omdat uw woning tijdelijk onbewoonbaar is door herstellingswerken of omdat de verhuurder zijn verplichtingen niet heeft nageleefd (bv.de verwarmingsinstallatie moet vervangen worden en het is ijskoud binnen) of ontoegankelijk is op bevel van autoriteit? Dan krijgt u een vast bedrag van 150 euro per dag gedurende maximaal 5 dagen voor de kosten voor de tijdelijke huisvesting.

Waar en wanner ben ik verzekerd?

U kunt de waarborgen uit Pack Huurder genieten voor uw huurwoning in België die uw hoofdverblijfplaats is en die verzekerd is in Top Woning. U moet een wachttijd van 4 maanden respecteren voor:

 • juridische bijstand (als u vragende partij bent of bij discussie rond huurschade). Er is geen wachttijd voor een minnelijke schikking;
 • financiële ondersteuning (voorschot huurwaarborg en vergoeding kosten) bij voortijdige verhuizing als de vervroegde opzegging van het huurcontract het gevolg is van een faillissement van uw werkgever.
Beschermd in het kader van de deeleconomie

Via Top Woning kunt u uw activiteiten beschermen in het kader van de deeleconomie zodat u in alle rust de woning die u huurt, kunt verhuren (de hele woning of slechts één kamer).

Dekking schade veroorzaakt door één van uw gasten Als u tijdelijk de woning die u huurt (of slechts een kamer) verhuurt via Airbnb bijvoorbeeld, dekt Top Woning de huurschade aan het gebouw of de inboedel.

 • De dekking geldt tot 5219 euro (ABEX 809)
 • De woning moet uw hoofdverblijfplaats zijn
 • De verhuur kan gebeuren via een deelplatform of niet
 • Het delen kan betalend of gratis zijn (dus gratis "gebruikers" en betalende "huurders", maar steeds voor een korte periode.
Rechtsbijstand brand (optie)

Een optimale juridische bijstand bij schade aan uw woning.

U wilt een schadevergoeding bij beschadiging door een derde van uw eigen inboedel of de woning die u huurt, maar deze schade niet verzekerd is in de woningverzekering. U kunt in dergelijke gevallen rekenen op de hulp van de bijkomende waarborg rechtsbijstand in de brandverzekering Top Woning van AG Insurance om deze schade te recupereren bij de aansprakelijke derde. Dit kan ook uw huisbaas zijn of de eigenaar van uw huurwoning, maar enkel voor schade aan uw inboedel veroorzaakt door een gebrek aan het gebouw.

Rechtsbijstand brand biedt u ook:

 • ondersteuning bij uw verdediging als u voor een strafrechtelijke rechtbank moet verschijnen naar aanleiding van een in Top Woning verzekerd schadegeval;
 • de mogelijkheid om zelf een advocaat kiezen om uw rechten te verdedigen;
 • hulp als u van mening verschilt met uw woningverzekeraar over de interpretatie van uw contract;
 • een terugbetaling van de kosten voor een tegenexpertise als u het niet eens bent over de grootte van uw schadevergoeding voor een schadegeval in Top Woning.

Wat biedt rechtsbijstand brand voor mij?

U mag gerust zijn wat betreft het financiële aspect van een juridisch dispuut over de beschadiging van uw inboedel of huurwoning door een derde en die niet verzekerd is in uw brandverzekering. U bent met rechtsbijstand brand immers gedekt tot 50.000 euro bij gerechtelijke stappen tegen deze aansprakelijke derde. Rechtsbijstand brand betaalt de kosten en erelonen voor de:

 • expertises en onderzoeken
 • advocaat
 • gerechtelijke procedure

U krijgt via de rechtsbijstand brand alvast een voorschot tot 20.000 euro als de aansprakelijkheid van de derde voor de schade onbetwistbaar is.

Is de aansprakelijke derde onvermogend om de schade te vergoeden, dan zal uw rechtsbijstand brand zorgen voor een schadevergoeding tot 15.000 euro. Als u bovendien het bedrag van de vrijstelling niet ontvangt van de aansprakelijke derde, zal de rechtsbijstand brand het u voorschieten, tot maximaal 245,87 euro (indexmaart 2021, basis 1981).

Tijdelijke kortingen

Actie Welkomstgeschenk onder voorwaarden, actie geldig bij een nieuwe woningverzekering Top Woning van AG Insurance, afgesloten ten laatste op 31/12/2021. Voor eigenaars en huurders van een eengezinswoning, appartement of appartementsgebouw jonger dan 10 jaar. Korting van 10% op de eerste jaarpremie voor alle waarborgen. De korting is niet van toepassing op de waarborg Tariferingsbureau Natuurrampen. Deze actie is niet cumuleerbaar met andere acties.Meer info

Actie Totaalklant onder voorwaarden, geldig t.e.m. 31/12/2021, bij het onderschrijven van een nieuw verzekeringsproduct van de categorie Auto, Brand, BA, Ongevallen, Travel Assistance en Globale Rechtsbijstand, afgesloten ten laatste op 30/06/2021. Korting is niet geldig voor Top Familiale. Lees vooraf onze informatiefiches over deze producten.De voorwaarden van deze actie en de precieze omvang van de verzekeringen kunt u raadplegen bij uw verzekeringtussenpersoon.

Algemene voorwaarden en informatie fiche over de brandverzekering van BNP